Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S
Får på ett fält

Aktuellt

Flugsvamp

Lämna aldrig ut kort- och inloggningsuppgifter

Ibland händer det att Sparbanken Gotlands, Swedbanks och andra Sparbankers kunder får mejl, blir uppringda eller blir kontaktade på annat sätt av personer som har utgett sig för att vara från banken. Syftet med dessa mail är att lura av kunderna kortnummer och andra personliga bankuppgifter.

Kortbetalning online

Därför behöver banken se din legitimation en extra gång

I kampen mot penningtvätt och terrorfinansiering ingår att bankerna måste kunna visa att de känner sina kunder. Det vanliga sättet att göra det på har varit att kunderna visat upp en id-handlig, t ex körkort vid besök på ett av bankens kontor.
Nu kan det gå ganska långt mellan bankbesöken och Sparbanken Gotland tar därför aktivt kontakt med de kunder som inte varit inne på ett bankkontor på länge, för att komplettera "kundkännedomen" med de uppgifter som lagstiftningen kräver. Det innebär att även kunder som har varit kunder länge och som är väl kända av den bankanställde måste visa sin legitimation - allt för att kunna uppfylla de krav som ställs på banken.

Plantor

Kunskapsbanken

Här bjuder vi på kunskaper och erfarenheter som du kan ha nytta och nöje av. I Kunskapsbanken finns podcasts och filmer både för dig som privatperson och för dig som är företagare, till exempel inom skog och lantbruk.

Tulpaner

Vi vet vad som händer efter döden

Vi samarbetar med Juristbyrån på Gotland. Många grubblar och har alla möjliga teorier men på Juristbyrån vet vi faktiskt. På Juristbyrån är vi experter inom familjejuridik och hjälper dig med ditt testamente. Boka en kostnadsfri Livsbesiktning eller gör Testamentstestet på juristbyrån.com, så får du veta vad som gäller för just dig. Sparbanken Gotlands kontakter på Juristbyrån är Christian Tinge och Linda Bäckman.

Kortbetalning online

Kortreklamationer

Nu kan du själv reklamera köp med bankkort i din Internetbank. Ärendet skickas elektroniskt via din Internetbank till Kortreklamationer, vilket medför att du själv har kontakten med Kortreklamation genom hela ärendet. Du får bättre koll på ditt ärende då du kan följa statusen direkt i din Internetbank. Logga in i din Internetbank, välj "kortöversikt" under rubriken "Ekonomisk översikt", nere till höger klickar du på "Reklamera köp/uttag"

Fastighetsbyrån

Din mäklare i Visby

Vi samarbetar med Fastighetsbyrån som är en av Gotlands mest anlitade fastighetsmäklare. Deras lokala närhet och kunskap i kombination med bankens specialister på placeringar och juridik gör att många på Gotland väljer att låta sin husaffär bli en bankaffär.

ALMI

Almi Företagspartner

Vi samarbetar med Almi Gotland, klicka på länken nedan för att komma till deras hemsida

Stäng Skriv ut