Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

IBAN och BIC/Nationellt ID

När du skall betala till utlandet:

För att betala direkt till ett konto i utlandet måste du ha korrekta uppgifter om mottagarens bank- och kontonummer, dvs:

- Namn, adress och land till vilket betalningen ska skickas till.

- Betalningsmottagarens kontonummer i den mottagande banken (anges ofta som IBAN).

- Betalningsmottagarens BIC/Nationellt ID.

 

När du ska få betalt från utlandet

Uppge alltid ditt IBAN och BIC till dina utländska betalare, då ökar dina möjligheter att få pengarna snabbt och säkert. På fakturor och liknande ska IBAN anges i grupper om 4 siffror, t.ex. SE28 8000 0832 7900 0001 2345. Swedbank och Sparbankernas BIC är SWEDSESS.

 

IBAN: Internationel Bank Account Number

IBAN är en internationell standard för kontonummer och används vid betalningar till och från utlandet. IBAN består av Landkod, Kontrollsiffror, Bankkod och fullständigt kontonummer. Syftet med IBAN är att göra betalningar säkrare och snabbare.

 

IBAN måste alltid uppges vid betalning inom EU/EES och Schweiz, men används ofta även för betalningar till andra länder. Läs mer i IBAN-broschyren.

 

IBAN-broschyr (pdf)

 

BIC (Bank Identifier Code) och Nationellt ID

BIC coh Nationellt ID är två typer av internationell standard för att identifiera banker i samband med utlandsbetalningar. BIC består av 8 eller 11 tecken. Ibland används ordet SWIFT istället för BIC.

 

 

Räkna ut IBAN

IBAN-räknaren fungerar endast för konton i Swedbank och Sparbankerna. Ange alltid IBAN tillsammans med bankens BIC som är SWEDSESS (för Swedbank och Sparbankerna).

Gör så här:

-Skriv in clearing- och kontonummer i en följd utan mellanslag eller skiljetecken - tryck på "Ränka ut"

-Börjar clearingnummer med 7 ska du skriva in 11 siffror, t.ex. 71041234567.

-Börjar clearingnummer med 8 ska du skriva in max 15 siffor, t.ex. 832791234567890.

 

Räkna ut IBAN

 
 

Resevaluta

Unimon

Köp valutan här

Genom samarbete med Unimon kan du köpa din valuta tryggt och smidigt online. Betalningen gör du via kort eller direktbetalning (internetbanken). valutan skickas sedan via REK hem till dig inom 2 bankdagar till priset av 35 kr för valutaköp upp till 5000 kr.

Så här enkelt är det

1. Välj valuta

2. Betala via kort eller direktbetalning

3. Valutan skickas via REK till priset av 35 kr upp till 5000 kr (vid högre belopp se under fliken "om Unimon" när du länkat in på deras sida).

Köp din valuta

 

Stäng Skriv ut